BUSINESS CENTRE 29

 

Početak gradnje: april 2018
Završetak gradnje: april 2019

 

‘BUSINESS CENTRE 29’ se nalazi u Bulevaru despota Stefana, opština Stari grad, u Beogradu, u neposrednoj blizini Skadarlije i Trga Republike. Objekat je kompletno enterijerski opremljen i predviđen je isključivo za iznajmljivanje (kao celina ili po delovima). Ne postoji mogućnost prodaje.

Objekat se sastoji iz nekoliko zona: podzemna garaža (50 PM), restoran, kongresna sala, 6 poslovnih etaža sa open space kancelarijama i pratećim sadržajima, 2 poslovna apartmana na vrhu. Projektovan je da zadovolji sve potrebe korisnika u funkcionalnom, tehnološkom, ekonomskom i ekološkom pogledu. Energetski se klasifikuje u A kategoriju. Fasada je od najkvalitetnijih materijala (u tehničkom i u vizuelnom smislu) renomiranih evropskih brendova. Kombinacija je staklene fasade nemačkog proizvođača SCHUECO, eternit ploča švajcarskog proizvođača SWISS PEARL i italijanskog mermera CEPO DI GRE. Popločanje ulaznog platoa je takođe italijanskim mermerom, dok je pod na krovnoj terasi obložen egzotičnim brazilskim drvetom IPE LAPACHO.

Za završne radove u enterijeru planirani su materijali i oprema vrhunskih brendova: višeslojni italijanski parket GARBELOTTO, granitne keramičke pločice PORCELANOSA, sanitarije NOKEN. Podovi holova, stepeništa i ulaza su od prirodnog mermera, dok su podovi u kancelarijama obloženi tepisonom sa sertifikatima negorivosti. Zidovi u poslovnim delovima se oblažu tvrdim kompakt pločama FUNDERMAX. Plafoni su takođe od kompakt ploča u drvenom dekoru. Sva vrata su sa visokim kvalitetom zvučnosti, završno obrađena u kombinaciji aluminijum-staklo ili aluminijum-koža (u kancelarijama uprave). Zastori u kancelarijama i apartmanima su sa daljinskom kontrolom. Rasveta i nameštaj su od renomiranih evropskih brendova (FLOS, TOM DIXON, ARTEMIDE, FOSCARINI, VIBIA, POLTRONA FRAU, KNOLL). U enterijeru se koriste kvalitetni materijali: prirodni drveni furniri hrasta i afromozije, kao i razne vrste kvalitetnih mermera za oblaganje zidova.

Termotehničke instalacije grejanja i hlađenja proizvođača DAIKIN su sa toplotnim pumpama. Kompletna energetska i računarska mreža u objektu su povezane na vlastiti agregat kao i zajedničke UPS stabilizatore napona za kompletnu računarsku opremu. Objekat je opremljen video nadzorom, server salom i poseduje čuvarsku službu. Kompletno je osvetljen kvalitetnom unutrašnjom i spoljašnjom led rasvetom proizvođača DELAT LIGHT.